
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- ½ opakowanie mrożonego szpinaku
- 100 g sera Feta
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- oliwa z oliwek
Wykonanie
- Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i przecinamy wzdłuż jednego boku, tak by powstał otwór, w który później włożymy farsz.
- Ścieramy na tarce czosnek i wkładamy go do garnka z oliwą. Podsmażamy aż do zeszklenia czosnku.
- Do garnka wsypujemy połowę opakowania szpinaku. Dusimy pod przykrywką do czasu, aż się rozpuści. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz rozdrobniony ser Feta. Gotujemy przez pięć minut.
- Farsz umieszczamy w środku piersi z kurczaka.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Nafaszerowane mięso umieszczamy na blasze z oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi